We installeren uw kachel of haard compleet bij u thuis

‘Wat vindt u mooi?’, dat vinden we belangrijk bij Van Mazijk Open Haarden & Kachels. De vraag: ‘Wilt u een kachel enkel voor verwarming of juist ook voor gezelligheid?’ is daarbij uiteraard minstens zo belangrijk. De keuze staat centraal in de aanleg van uw haard of kachel. Daarom brengen we altijd van te voren een vrijblijvend bezoek aan uw woning.

De warme
sfeermaker

Wat u vooraf wilt weten

´Bezint eer ge begint´ is een verstandige keuze wanneer u op het punt staat om bijvoorbeeld een gat in uw muur te slaan. Daarom hebben we voor u wat aandachtspunten op een rijtje gezet.

  • De binnenbak van een rookkanaal vervaardigen we altijd met vuursteen in plaats van beton. Waarom? Omdat beton uitzet vanwege de warmte (ook bij gashaarden) en dus het risico loopt om te gaan scheuren.
  • Bij uw bestaande kanalen voeren we eerst een rookproef uit, om zeker te weten dat die zijn werk doet. Zo voorkomt u later problemen.
  • Heeft u een nieuwbouwwoning waar geen rookkanaal aanwezig is? Dan adviseren wij graag waar dit mogelijk is.
  • Wilt u energiezuinig stoken informeren wij u graag over de mogelijkheden met speksteenkachels, pellethaarden enof kachel op de cv.
  • Het gasverbruik in een gashaard is laag en het rendement is hoog. Hierdoor hoeft u in het voor en najaar niet met uw centrale verwarming bij te stoken.
  • Heeft u geen schoorsteen in huis? Een elektrische  een mooi alternatief voor u zijn met dezelfde sfeer. Van Mazijk Open Haarden & Kachels geeft u graag advies over de werking en mogelijkheden.

Wilt u bezoek van een haardkenner bij u thuis?

Scroll naar boven